Verkozen tot “plant van de eeuw” omwille van haar schoonheid, moet deze gemakkelijk te onderhouden bloem vóór half juni geplant worden.

Echte juweel van de tuin, de Vaste geranium ‘Rozanne’ verdient zijn titel als “Plant van de eeuw”, toegekend in 2013 door de prestigieuze Chelsea Flower Show. Met zijn weelderige bloei en weelderige bladeren is deze plant een must-have voor wie een vleugje kleur en elegantie wil toevoegen aan zijn borders.

Geranium Rozanne

Ontdek de geheimen van de schoonheid en het onderhoudsgemak van deze vaste geranium, een echt voordeel voor natuurliefhebbers die een zomerse tuin willen vol met tinten roze, paars en blauw.

De bekroning van de vaste geranium ‘Rozanne’

In 2013 werd tijdens een evenement dat de schoonheid van planten viert, de Chelsea Flower Show, de Vaste geranium ‘Rozanne’ uitgeroepen tot “Plant van de eeuw”. Deze erkenning is niet zonder reden: het looft de prachtige paarse bloemen van deze variëteit en zijn vermogen om bloemenborders tijdens de zomer te verfraaien.

Geranium Brookside

Een explosie van kleuren en textuur

De ‘Rozanne’ geranium onderscheidt zich door een weelderige en ononderbroken bloei, van de lente tot de eerste vorst. Zijn bladeren, diepgroen en zorgvuldig geknipt, voegen een esthetische dimensie toe voor tuinliefhebbers. Met zijn dichte en uitgestrekte groei speelt deze vaste geranium ook een cruciale rol in de strijd tegen onkruid, waardoor schoonheid en gebruiksgemak worden gecombineerd.

Een welkome veelzijdigheid in elke tuin

Van de vele kwaliteiten van de ‘Rozanne’ geranium wordt zijn veelzijdigheid bijzonder gewaardeerd. Of het nu als randbeplanting, in een bloembed, als bodembedekker of zelfs in een pot is, deze plant vindt zijn plek en harmonieert goed met verschillende andere vaste planten en struiken. Deze aanpassingsmogelijkheid maakt het een favoriete keuze voor verschillende landschapsontwerpen.

Een resistente en duurzame variëteit

In tegenstelling tot geraniums op het balkon, worden vaak verward met zogenaamde “pelargoniums”, kan de Vaste geranium ‘Rozanne’ de winter zonder problemen doorstaan. Deze koudebestendigheid en zijn bloei vanaf mei tot de herfst maken het een onschatbare troef. Niet alleen zijn deze vaste geraniums gemakkelijk te onderhouden, maar ze hebben ook slechts een snoei nodig na de bloei om een ​​krachtige hergroei te bevorderen. Hun langdurigheid en vaste eigenschap stellen ze dus gunstig tegenover eenjarige planten.

Planten en onderhoud voor overvloedige bloei

Om een vroege verschijning van zijn delicate roze, paarse, blauwe en witte bloemen te garanderen, wordt aangeraden om de vaste geranium ‘Rozanne’ voor half juni te planten. Met minimale zorg, normale tuingrond en wat zonneschijn kan deze plant gedijen en uw tuin verfraaien met een weelderige bloei.

 

Pieter de Vries
Geschreven door Pieter de Vries

Pieter de Vries, tuinspecialist, deelt gepassioneerd kennis over milieu en plantenwereld om uw groene ruimtes te verrijken.