Ziekten, plagen en groeistoornissen in het bos

Startdatum:
Tijd: 9.00 - 17.30 uur
Aantal dagen: 1
Docenten: Jitze Kopinga, Leen Moraal en Joyce Penninkhof
Lokatie: Boshotel Overberg, Dwarsweg 63b te Overberg
kosten: € 465
Extra informatie: excl BTW en incl. koffie, lunch en cursusmateriaal
Minimum deelnemers: 12
Maximaal deelnemers: 16
Opgeven bij: aanmeldformulier op www.probos.nl
Aanmeld link:
Organisatie: Stichting Probos
Adres: Postbus 253, 6700 AG, Wageningen
Email: mail@probos.nl
Website: http://www.probos.nl
Contact persoon: Joyce Penninkhof
Omschrijving:

Stichting Probos organiseert in samenwerking met Jitze Kopinga en Leen Moraal de cursus ‘Ziekten, plagen en groeistoornissen in het bos’. 

Wil je meer weten over de gezondheid van bos en bomen? In deze cursus wordt antwoord gegeven op vragen als: Wat zijn de verschillen tussen ziekten en plagen? Hoe zijn ze te herkennen? Is er iets aan te doen? Is het wel nodig om iets te doen?

Programma
In de ochtend wordt ingegaan op de theorie van ziekten en plagen in het Nederlandse bos en de gevolgen hiervan voor vitale bosontwikkeling. Na een gezamenlijke lunch gaan we in de middag onder begeleiding van de cursusleiders het bos in om zelf ziekten en plagen te herkennen, de mogelijke gevolgen hiervan, en wat dit kan betekenen voor de eigen beheerpraktijk. Natuurlijk is hier volop ruimte voor discussie en het uitwisselen van ervaringen. De dag wordt afgesloten met een korte evaluatie en gezamenlijk drankje.

Voorkennis:
Deze cursusdag vraagt geen specifieke voorkennis. Voor een beter begrip tijdens de excursie die onderdeel is van deze cursusdag, is het goed om vooraf kennis te nemen van de e-learning (alleen toegankelijk met een Leer je Groen-account) die je kunt vinden op de website van de Vereniging van Bos- en Natuureigenaren (VBNE).