Voedsel uit het bos, module ontwerp

Startdatum:
Tijd: 09:30 - 16:30
Aantal dagen: 5
Docenten: Docenten Martijn Ballemans, Madelon Oostwoud, Weruschca Kierkegard en Wouter van Eck Locatie: landgoed Grootstal in Nijmegen
Lokatie: Landgoed Grootstal, Nijmegen
kosten: € 750
Extra informatie: Per module € 750,-, per twee modules €150,- korting op totaal, per drie modules €300,- korting op totaal.
Minimum deelnemers: 10
Maximaal deelnemers: 20
Opgeven bij: https://theplant.nl/cursus/haal-voedsel-uit-het-bos-modulair-cursuspakket/
Aanmeld link:
Organisatie: The Plant
Adres: Klarenbeekseweg 10 7383 EB Voorst gem Voorst
Email: frank@landgoedwelna.nl
Website: http://theplant.nl/
Contact persoon: Frank Gorter / Marieke Karssen
Omschrijving:

Voedselbosbouw is een kansrijke maar ook compleet nieuwe manier om natuur, landbouw en bosbouw gezonder, voedselrijker en biodiverser te maken. The Plant en Landgoed Welna organiseren nu voor de vierde jaargang de training Voedsel uit het bos. Komend jaar bieden we deze training opnieuw modulair aan. De modules zijn Algemeen, Ontwerp en Bedrijfsplan.

Iedere module is een afgerond geheel. Samen echter werken ze toe naar een presentabel ontwerp (aan het einde van module 2) en goed onderbouwd bedrijfsplan dat je op de laatste cursusdag zelfs kunt pitchen voor een groep potentiële investeerders. Door het jaar heen kunnen cursisten en docenten elkaar online ontmoeten in onze besloten Facebook groep.

Het is mogelijk om losse modules af te nemen, twee van de drie te volgen, of aan alledrie de modules mee te doen.

Module Ontwerp en Plantenlijst

15-5, 29-5, 12-6, 19-6, 26-6 2020.
Docenten Martijn Ballemans, Madelon Oostwoud, Weruschca Kierkegard en Wouter van Eck
Locatie: landgoed Grootstal in Nijmegen

In deze module focussen we ons op drie zaken: we leren je hoe je kunt schetsen, hoe je echt technisch ontwerp maakt en hoe je moet denken en werken om tot een goede plantenlijst te komen. Deze module is zeer geschikt voor die mensen die professioneel aan de slag willen als voedselbosontwerper en mensen die het ontwerp voor hun eigen land willen uitwerken. We gaan er van uit dat je de basisprincipes van een voedselbos al beheerst. Die kun je opgedaan hebben door bijvoorbeeld onze eerste module te volgen, maar ook doordat je al eerder een jaarcursus bij Wouter van Eck of Malika Cieremans hebt gedaan of een vorige jaargang van onze eigen Voedsel uit het bos cursus. Ook een degelijke basis in Permacultuur kan een goede voorbereiding zijn voor deze module.

In deze module werken we door op de vraag: hoe werk je de kennis uit de algemene module uit tot een ontwerp/presentatie waarmee je aan anderen kan laten zien wat je bedoelt en dat je daarna kan doorvertalen naar iets waarmee je daadwerkelijk land kan gaan inrichten, inclusief de plantenlijst die bij een goed ontwerp hoort?

Voorkennis:
We gaan er van uit dat je de basisprincipes van een voedselbos al beheerst