Voedsel uit het Bos, Module Bedrijfsplan

Startdatum:
Tijd: 09:30 - 16:30
Aantal dagen: 5
Docenten: Marieke Karssen, Wouter van Eck, Frank Gorter
Lokatie: Op verschillende locaties in het land: Landgoed Grootstal in Nijmegen, landgoed Roggebotstaete in Dronten, vlakbij Kampen en in de Horst, nabij voedselbos Ketelbroek
kosten: € 750
Extra informatie: Per module € 750,-, per twee modules €150,- korting op totaal, per drie modules €300,- korting op totaal.
Minimum deelnemers: 10
Maximaal deelnemers: 20
Opgeven bij: https://theplant.nl/cursus/haal-voedsel-uit-het-bos-modulair-cursuspakket/
Aanmeld link:
Organisatie: The Plant
Adres: Klarenbeekseweg 10 7383 EB Voorst gem Voorst
Email: frank@landgoedwelna.nl
Website: http://theplant.nl/
Contact persoon: Frank Gorter / Marieke Karssen
Omschrijving:

Voedselbosbouw is een kansrijke maar ook compleet nieuwe manier om natuur, landbouw en bosbouw gezonder, voedselrijker en biodiverser te maken. The Plant en Landgoed Welna organiseren nu voor de vierde jaargang de training Voedsel uit het bos. Komend jaar bieden we deze training opnieuw modulair aan. De modules zijn Algemeen, Ontwerp en Bedrijfsplan.

Iedere module is een afgerond geheel. Samen echter werken ze toe naar een presentabel ontwerp (aan het einde van module 2) en goed onderbouwd bedrijfsplan dat je op de laatste cursusdag zelfs kunt pitchen voor een groep potentiële investeerders. Door het jaar heen kunnen cursisten en docenten elkaar online ontmoeten in onze besloten Facebook groep.

Het is mogelijk om losse modules af te nemen, twee van de drie te volgen, of aan alledrie de modules mee te doen.

Module Bedrijfsplan

data: 4-9, 11-9, 18-9, 2-10 en de slotdag op 9-10 2020
Docenten: Marieke Karssen, Wouter van Eck, Frank Gorter
Locaties: Landgoed Grootstal in Nijmegen en landgoed Roggebotstaete in Dronten, vlakbij Kampen.

In deze module bouwen we voort op module 1 of een eerder gevolgde jaartraining en bij voorkeur op module 2, waarin je leert hoe je een voedselbos ontwerpt en wat het beplantingsplan inhoudt. In deze module gaan we een bedrijfsplan maken voor het voedselbos. Een serieus voedselbos vraagt om serieuze investeringen en en dus een volwassen plan. De baten zullen er later dan ook zeker naar zijn maar ontstaan pas na een flinke tijd. Maar dat is niet het enige bijzondere. Een voedselbos is nieuw en lang niet alle wet- en regelgeving is hier goed op ingespeeld. We werken dus ook aan zaken als marktontwikkeling, rechtsvorm, en marketing. We werken toe naar een pitchdag, op dag 5, waar je je plan presenteert aan een kritische jury bestaande uit mensen van organisaties die jouw plan ook echt verder kunnen helpen brengen. Als je je plan voor de familie of specifieke investeerder maakt kun je die ook voor deze dag uitnodigen. Natuurlijk helpen we je ook met je presentatie en pitch.

Voorkennis:
Basiskennis voedselbosbouw en bedrijfskunde