QGis

Startdatum:
Tijd: hele dag
Aantal dagen: 2
Docenten:
Lokatie: Arnhem of op locatie
kosten: € 700
Extra informatie: excl. BTW en incl. lunch, lesmaterialen en certificaat van deelname
Minimum deelnemers: 4
Maximaal deelnemers: 10
Opgeven bij: www.cursuscentrumgroen.nl
Aanmeld link:
Organisatie: CursusCentrumGroen
Adres: Bosboomstraat 26, 6813 KC Arnhem
Email: info@cursuscentrumgroen.nl
Website: http://www.cursuscentrumgroen.nl
Contact persoon: Erik Hesselink 06-39561282
Omschrijving:

Zie jij om je heen kansen voor digitale kaarten of opname? Zie je dat er steeds meer vraag naar komt vanuit je werk of opdrachtgever. En wil je hiervoor niet te hoge aanschaf kosten betalen. Dan is werken met QGIS interessant. Maar weet je niet zo snel hoe je dit zelf op moet pakken?

Volg dan deze korte en praktische cursus QGIS. In deze cursus leer je bomen- en bosdata te beheren en GIS in te zetten ten behoeve van bomen- en bosbeheer.

De cursus wordt gegeven door Yves Martens. Met jarenlange ervaring in het bos- en natuurbeheer heeft hij zijn groene kennis gecombineerd met Geografische Informatie Systemen (GIS). In combinatie met zijn trainingsvaardigheden leert hij je rustig en gedreven wat je wilt en moet weten voor je GIS-werk.

QGIS

QGIS is een laagdrempelige GIS toepassing die openbaar beschikbaar is. Het systeem is relatief makkelijk om mee te werken en kent geen aanschafkosten. Hierdoor is deze GIS toepassing voor iedereen bereikbaar.

Deze cursus is bedoeld voor boomverzorgers, bosbeheerders en rentmeesters.

Na het volgen kan je:

  • Digitaal gegevens van bomen vastleggen; zoals soort, locatie, schade of andere kenmerken, beheerhistorie en planning.
  • Digitaal gegevens van VTA of bosopstanden vastleggen.
  • De opname te verwerken naar een digitale kaart.
  • De digitale gegevens te delen met anderen.Zelf meenemen: Eigen laptop met daarop QGIS 3.4 geïnstalleerd. Een heldere instructie voor installatie van QGIS wordt een week vooraf aanvang van de cursus toegezonden.Aantal deelnemers: Minimaal 4 deelnemers en een maximum van 10 deelnemers.

    Info: Deze cursus kan desgewenst ook op maat uitgevoerd worden om op deze wijze de inhoud te optimaliseren m.b.t. de deelnemers en hun werksituatie.

Voorkennis:
Basis computervaardigheden