QGIS/QField

Startdatum:
Tijd: starttijd: 8.30u eindtijd: ca. 16.15u
Aantal dagen: 2
Docenten:
Lokatie:
kosten: € 700
Extra informatie: Deze cursus kan desgewenst ook op maat uitgevoerd worden om op deze wijze de inhoud te optimaliseren m.b.t. de deelnemers en hun werksituatie. Deze cursus is niet altijd met opeenvolgende dagen.
Minimum deelnemers: 4
Maximaal deelnemers: 8
Opgeven bij:
Aanmeld link:
Organisatie: Cursus Centrum Groen
Adres: planken wambuisweg 1a
Email: info@cursuscentrumgroen.nl
Website: https://www.cursuscentrumgroen.nl/
Contact persoon: Erik Hesselink
Omschrijving:

Gebruik je voor je bosinventarisatie of VTA papieren kaarten en wil je dat graag efficiënter aanpakken? Ben je bekend met geografische informatie systemen (GIS) als QGIS of wil je dat leren, maar dan ook mobiel? Ben je benieuwd naar QFIELD, de mobiele GIS versie van QGIS, een volledig, vrij en open source GIS softwarepakket?

Volg dan deze korte en praktische cursus QFIELD en QGIS. In deze cursus leer je een mobiel GIS project voor te bereiden in QGIS. Daarna gaan we naar buiten om bomen- en bosdata te verzamelen met behulp van QFIELD. Tenslotte verwerken we deze gegevens binnen weer op kaart.

De cursus wordt gegeven door Yves Martens. Jaren werkzaam in de bos- en natuurbeheer heeft hij zijn groene kennis gecombineerd met Geografische Informatie Systemen (GIS). Samen met zijn trainingsvaardigheden leert hij je  rustig en gedreven wat je wilt en moet weten voor je GIS-werk.

QGIS/QField

QGIS is een laagdrempelige GIS toepassing die openbaar beschikbaar is. Het systeem is relatief makkelijk om mee te werken en kent geen aanschafkosten. Hierdoor is deze GIS toepassing voor iedereen bereikbaar. QFIELD is de mobiele app waarmee, in combinatie met QGIS,  buiten data verzameld en op kaart gezet kan worden.

Deze cursus is bedoeld voor boomverzorgers, bosbeheerders, ecologen en rentmeesters.

Na het volgen kan je:

  • In QGIS een bos- of bomenproject klaar zetten voor buitenwerk.
  • Met QFIELD op je tablet, buiten gegevens verzamelen over bomen en/of bosopstanden.
  • Deze data binnen weer verwerken tot thematische kaarten.
  • Je digitale gegevens over bomen en/of bos beheren en te delen met anderen.let op! Neem zelf een eigen laptop met daarop QGIS 3.4 geïnstalleerd. Eigen Android Tablet met daarop QFIELD geïnstalleerd mee. Een heldere instructie voor installatie wordt een week vooraf aanvang van de cursus toegezonden.
Voorkennis:
basis computervaardigheden