Motorkettingzagen hout onder spanning

Startdatum:
Tijd: 09:00 - 16:00
Aantal dagen: 1 dag
Docenten:
Lokatie: IPC Groene Ruimte
kosten: € 285
Extra informatie:
Minimum deelnemers: 4
Maximaal deelnemers: 8
Opgeven bij: ipcgroen.nl
Aanmeld link:
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35, 6816 TG ,Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/aanbod/1599/motorkettingzagen-hout-onder-spanning
Contact persoon:
Omschrijving:

Bomen, staand of liggend, staan altijd onder spanning. Bomen kunnen opscheuren (splijten), de zaag kan klemmen, takken kunnen wegzwiepen en daarbij de zager verwonden en zelfs doden. Vooral het zagen van stormhout kent grote risico’s en is een vak apart. Het herkennen van spanningen en het toepassen van de juiste technieken helpt de risico’s te verminderen.

Deze training is speciaal bedoeld voor diegenen die de basis van zaagwerkzaamheden al beheersen en speciale zaagtechnieken willen leren om gecontroleerd hout onder spanning te kunnen zagen.

U leert houtspanningen te herkennen en risico’s in te schatten. Op basis hiervan leert u een plan van aanpak te maken en de juiste zaagtechnieken te passen die het risico van opsplijten, terugschieten of klemmen verminderen.

IPC beschikt over een spanningsbank waar stamstukken in diverse standen kunnen worden geplaatst om zo houtspanningen te kunnen simuleren. Desgewenst kan dit ook in het bos worden uitgevoerd.

inclusief

De training ”Specialistische velling” is inclusief het boek De motorzaag, koffie, thee & lunch.
Daarnaast ontvangt u een verklaring van deelname.

Voorkennis:
Om training ''Hout onder spanning'' te kunnen volgen is minimaal certificaat ECC 2,  ‘Gevorderde zaagvaardigheden’ of gelijkwaardig vereist.