Motorkettingzagen hout onder spanning

Startdatum:
Tijd:
Aantal dagen: 1
Docenten:
Lokatie: IPC Groene Ruimte Arnhem
kosten: € 300
Extra informatie: Voor ETW-ers levert deze training 7 hercertificeringspunten op binnen de volgende categorie(ën): Anatomie en fysiologie (1 punten) Veiligheid werken aan bomen (6 punten).
Minimum deelnemers:
Maximaal deelnemers: 8
Opgeven bij:
Aanmeld link: https://bit.ly/3sc4Sae
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35, 6816 TG Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/home
Contact persoon:
Omschrijving:

Bomen, staand of liggend, staan altijd onder spanning. Bomen kunnen opscheuren (splijten), de zaag kan klemmen, takken kunnen wegzwiepen en daarbij de zager verwonden en zelfs doden. Vooral het zagen van stormhout kent grote risico’s en is een vak apart. Het herkennen van spanningen en het toepassen van de juiste technieken helpt de risico’s te verminderen.

Deze training is speciaal bedoeld voor diegenen die de basis van zaagwerkzaamheden al beheersen en speciale zaagtechnieken willen leren om gecontroleerd hout onder spanning te kunnen zagen.

U leert houtspanningen te herkennen en risico’s in te schatten. Op basis hiervan leert u een plan van aanpak te maken en de juiste zaagtechnieken te passen die het risico van opsplijten, terugschieten of klemmen verminderen.

IPC beschikt over een spanningsbank waar stamstukken in diverse standen kunnen worden geplaatst om zo houtspanningen te kunnen simuleren. Desgewenst kan dit ook in het bos worden uitgevoerd.

Voorkennis:
Om training ''Motorkettingzagen hout onder spanning'' te kunnen volgen is minimaal het certificaat ''Basis zaagvaardigheden'' of gelijkwaardig vereist.