Klantgerichtheid en Communicatie

Startdatum:
Tijd: gehele dag
Aantal dagen: 2
Docenten:
Lokatie: Planken Wambuisweg 1A, Ede
kosten: € 340
Extra informatie:
Minimum deelnemers:
Maximaal deelnemers:
Opgeven bij: www.cursuscentrumgroen.nl
Aanmeld link:
Organisatie: Cursus Centrum Groen
Adres: Planken Wambuisweg 1A, Ede
Email: info@cursuscentrumgroen.nl
Website: http://www.cursuscentrumgroen.nl
Contact persoon:
Omschrijving:

Deze cursus is van belang voor medewerkers en leidinggevenden die in de groen/grijze sector werken en waarbij mondelinge communicatie met klanten of publiek belangrijk is.

Hoe gaat de communicatie met klanten, publiek, collega’s of leidinggevenden?  In deze zakelijke contacten kunnen zich storingen en onvolledigheden voordoen. Er ontstaan gemakkelijk misverstanden als we elkaar niet begrijpen of het contact niet durven te maken. Door goed te communiceren gaan de medewerkers beter om met klanten, publiek en elkaar. Daarnaast kunnen door een verbeterde communicatie mensen beter samenwerken en daardoor zullen zij doelstellingen sneller halen.

Na afloop van de cursus is de cursist in staat te kiezen voor een goede gespreksopbouw en gesprekken doeltreffend en prettig te laten verlopen. Wensen van klanten worden eerder en beter herkend  en kunnen door een goede communicatie beter omgezet in een verbeterde dienstverlening tevreden klanten en mogelijk tot extra opdrachten. Anderzijds kan de medewerker beter uitleggen hoe het werk verloopt.

Daarnaast kan de cursist op een goede manier met klagende mensen omgaan. Men is zich bewust van het effect wat men oproept bij een ander. De cursist is in staat door begrip te tonen en door doeltreffend door te vragen, tot de kern te komen.

Info: Deze cursus kan desgewenst ook op maat uitgevoerd worden om op deze wijze de inhoud te optimaliseren m.b.t. de deelnemers en hun werksituatie

Voorkennis:
Geen voorkennnis nodig.