Gevorderde Zaagvaardigheden

Startdatum:
Tijd: 09:00 - 16:00
Aantal dagen: 4 dagen
Docenten:
Lokatie: IPC Groene Ruimte
kosten: € 780
Extra informatie:
Minimum deelnemers: 5
Maximaal deelnemers: 8
Opgeven bij: ipcgroen.nl
Aanmeld link:
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35, 6816 TG ,Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/aanbod/1616/gevorderde-zaagvaardigheden
Contact persoon:
Omschrijving:

De praktijkgerichte training ‘Gevorderde zaagvaardigheden’ voorziet in het uitbouwen van de basistechnieken. De training sluit naadloos aan op de training ‘Basis zaagvaardigheden’. Het gaat in deze IPC-training om het professionaliseren van uw vaardigheden bij het vellen van bomen.

In de training wordt naast het vellen van rechtopstaande bomen (diameter van 25-50 cm) ook ingegaan op andere standen van bomen (schuin, achterover– en vooroverhangend) en hoe deze bomen vakkundig kunnen worden geveld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen, zoals velhevel, wiggen en handlier. U leert de fijne kneepjes van het vak om zodoende de risico’s bij grotere bomen beter te kunnen beheersen.

Door middel van de LMRA (last minute risico analyse) leert u bewust een risicoanalyse te maken en op basis hiervan een besluit te nemen.

In deze training leert u werken volgens de Europesen richtlijnen: IPC heeft zich verbonden aan de Europese kettingzaagnormen (European Chainsaw Standards) die zijn ontwikkeld en goedgekeurd door een internationaal team van zaagexperts uit Europa.

inclusief

De training ”Gevorderde Zaagvaardigheden” is inclusief het boek De motorzaag, koffie, thee & lunch.
Bij een positief resultaat ontvangt de deelnemer een Digitaal IPC-certificaat ‘Gevorderde Zaagvaardigheden’

Voorkennis:
Om de training ''Gevorderde zaagvaardigheden'' te kunnen volgen is het Certificaat ‘Basis zaagvaardigheden’, ‘ECC 1’, of vergelijkbaar wenselijk.