Gevorderde zaagvaardigheden

Startdatum:
Tijd:
Aantal dagen: 4
Docenten:
Lokatie: IPC Groene Ruimte Arnhem of op locatie
kosten: € 810
Extra informatie: Voor ETW-ers levert deze training 28 hercertificeringspunten op binnen de volgende categorie(ën): Veiligheid werken aan bomen (28 punten).
Minimum deelnemers:
Maximaal deelnemers: 8
Opgeven bij:
Aanmeld link: https://bit.ly/3yAPXaK
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35, 6816 TG Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/home
Contact persoon:
Omschrijving:

De praktijkgerichte training ‘Gevorderde zaagvaardigheden’ voorziet in het uitbouwen van de basistechnieken. De training sluit naadloos aan op de training ‘Basis zaagvaardigheden’. Het gaat in deze IPC-training om het professionaliseren van uw vaardigheden bij het vellen van bomen.

In de training wordt naast het vellen van rechtopstaande bomen (diameter van 25-50 cm) ook ingegaan op andere standen van bomen (schuin, achterover– en vooroverhangend) en hoe deze bomen vakkundig kunnen worden geveld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen, zoals velhevel, wiggen en handlier. U leert de fijne kneepjes van het vak om zodoende de risico’s bij grotere bomen beter te kunnen beheersen.

Door middel van de LMRA (last minute risico analyse) leert u bewust een risicoanalyse te maken en op basis hiervan een besluit te nemen.

In deze training leert u werken volgens de Europesen richtlijnen: IPC heeft zich verbonden aan de Europese kettingzaagnormen (European Chainsaw Standards) die zijn ontwikkeld en goedgekeurd door een internationaal team van zaagexperts uit Europa.

Deze training is eveneens de ideale voorbereiding op het (optionele) ECC2 examen.

Voorkennis:
Om de training ''Gevorderde zaagvaardigheden'' te kunnen volgen is het Certificaat ‘Basis zaagvaardigheden’, ‘ECC 1’, of vergelijkbaar wenselijk.