cursus basisveiligheid (VCA Groen)

Startdatum:
Tijd: starttijd: 8.30u eindtijd: ca. 16.15u
Aantal dagen: 1
Docenten:
Lokatie:
kosten: € 275
Extra informatie: Deze cursus kan desgewenst ook op maat uitgevoerd worden om op deze wijze de inhoud te optimaliseren m.b.t. de deelnemers en hun werksituatie.
Minimum deelnemers: 4
Maximaal deelnemers: 6
Opgeven bij:
Aanmeld link:
Organisatie: Cursus Centrum Groen
Adres: planken wambuisweg 1a
Email: info@cursuscentrumgroen.nl
Website: https://www.cursuscentrumgroen.nl/
Contact persoon: Erik Hesselink
Omschrijving:

Grote opdrachtgevers in de bosbouw, groenvoorziening en hoveniersector eisen steeds vaker dat aannemers moeten voldoen aan de Veiligheid Checklist Aannemers, VCA certificaat genaamd.

VCA Groen is een bedrijfscertificaat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Een van de eisen van het bedrijfscertificaat is dat de vaste medewerkers tot en met het niveau van meewerkend voorman een persoon-certificaat hebben. Dit herhalings-certificaat zorgt ervoor dat uw huidige VCA certificaat word verlengd met 10 jaar. De cursus wordt gegeven door docenten met jarenlange praktijkervaring in het groene werkveld. De cursus vergroot de bewustwording en de algemene kennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkplek. De cursist krijgt nieuwe inzichten in de Arbo-wetgeving, leert risico’s beter onderkennen en hierna te handelen waarmee ongevallen worden voorkomen.

Inhoud:

  • Actualisatie van de Arbowetgeving en ongevallentheorie
  • Actualisatie omgaan met gevaarlijke stoffenActualisatie over brandgevaar en explosie
  • Actualisatie geschikte Gereedschappen
  • Actualisatie Elektriciteit
  • Actualisatie hijsen en werken op hoogte
  • Actualisatie persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Specifieke werkplek-onderwerpen uit de groene sector worden behandeld. Bijvoorbeeld het werken met handgereedschap en gemotoriseerde machines zoals het werken met de bosmaaier, motorkettingzaag, hoogwerkers of andere park- en tuinmachines
Voorkennis: