Combi Examen ECC 1+2 | Motorzaag onderhoud / Korten van hout en basis veltechniek

Startdatum:
Tijd: 09:00 - 16:00
Aantal dagen: 1 dag
Docenten:
Lokatie: IPC Groene Ruimte
kosten: € 380
Extra informatie:
Minimum deelnemers: 1
Maximaal deelnemers: 4
Opgeven bij: ipcgroen.nl
Aanmeld link:
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35, 6816 TG ,Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/aanbod/3416/combi-examen-ecc-1-2-motorzaagonderhoud--korten-van-hout-en-basis-veltechniek
Contact persoon:
Omschrijving:

Dit examen is speciaal bedoeld voor diegene die al diverse motorzaag certificaten beschikken en veel ervaring hebben met het werken met de motorzaag.  Het Europees zaagbewijs staat voor het professioneel werken met de motorkettingzaag. Het omvat minimum kwaliteitseisen waar een bediener van de motorzaag aan moet voldoen. ECC geeft veiligheid, transparantie in kennis & kunde en mobiliteit een nieuwe impuls! Het ECC 1 en 2 examen is opgebouwd uit een theoretisch en praktisch deel. De training word conform ECS standaarden gegeven.

Het IPC ECC1+2 examen document

ECC standaarden

Combi examen ECC 1 + 2 examen document

Examenregelement 

Persoonlijke beschermingsmiddelen
IPC Groene Ruimte stelt de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen(PBM’s)ter beschikking. Vanwege het persoonlijke comfort kunt u uw eigen (goedgekeurde) PBM’smee nemen en inzetten!

Programma

Het examen bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Het theorie-examen bevat 40 meerkeuzevragen en wordt door middel van een computer afgenomen. Het praktijkgedeelte bestaat in de morgen uit onderhoud en reparatie van de motorkettingzaag. In de middag dient de deelnemer het vellen en uitsnoeien van minimaal twee bomen niet dikker dan geleiderlengte van de motorzaag aan te tonen. Van de te vellen bomen kan er 1 of beide uit het lood staan.

De duur van het examen bedraagt effectief 3,5 uur. De totale doorlooptijd van het examen is een hele dag per deelnemer

Voorkennis:
Om het examen met een positief resultaat af te sluiten dient u in het bezit te zijn van het certificaat ''Gevorderde zaagvaardigheden'' of vergelijkbaar.