Boomklimmen 3 | Afbreken bomen

Startdatum:
Tijd: 09:00 - 16:00
Aantal dagen: 4 dagen
Docenten:
Lokatie: IPC Groene Ruimte
kosten: € 1080
Extra informatie:
Minimum deelnemers: 4
Maximaal deelnemers: 6
Opgeven bij: ipcgroen.nl
Aanmeld link:
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35, 6816 TG ,Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/aanbod/1243/boomklimmen-3--afbreken-bomen
Contact persoon:
Omschrijving:

In de boomverzorging is het van essentieel belang om te leren klimmen indien u op moeilijk te bereiken plaatsen bomen wilt vellen. Het geheel of gedeeltelijk verwijderen van bomen vereist dan extra vaardigheden van u als boomverzorger. Naast bijzondere klimtechnieken hebben we het dan ook over het gecontroleerd afvangen en laten zakken van takken. Ook komen bijzondere zaagtechnieken aan de orde met de motorzaag om moeilijke bomen te vellen.

In de vierdaagse training Boomklimmen 3 van IPC Groene Ruimte leert u als boomverzorger de uitdaging van boomklimmen voor bomen afbreken. Met aandacht voor het juiste gereedschap en vangtechnieken in boomverzorging en de nodige veiligheid bij het boomklimmen.

Boomklimmen 3, het afbreken van bomen is de derde training in de reeks van onze boomklimtrainingen. Waar de voorgaande trainingen in het teken staan van het kunnen uitvoeren van reguliere onderhoudsmaatregelen in de boom, staat deze training in het teken van geheel of gedeeltelijk verwijderen van bomen.

In deze specialistische training komen bijzondere klimtechnieken en specialistische zaagtechnieken aan bod. Het gaat hierbij om complexere situaties, moeilijk te vellen bomen en het gecontroleerd afvangen en laten zakken van takken.

Als erkend boomverzorger en specialist bent u voortaan meester in de gebruikte technieken die u verder uitbouwt als middel om bomen te leren verwijderen, met daarbij de keuze voor het juiste gereedschap. Ook de opvang van takken en stukken hout wordt getraind. Er is aandacht voor klimmer én grondman, met de nadruk op veiligheid. Hierna staat u niet alleen uw mannetje in vaktechnische vraagstukken van boomverzorging, maar ook in voorkomende probleemsituaties.

Programma

Onderwerpen:

  •  Klimmen met klimsporen
  •  Werken met afvangsystemen
  •  Klim- en knooptechnieken
  •  Zaagtechnieken in de boom
  •  Afbreken van naaldhout en loofhout
  •  Materiaalkennis en –toepassing
  •  Taken van de grondman
  •  Bedrijfsklaar maken machines en gereedschappen
  •  Wet- en regelgeving.
Voorkennis:
Om deel te kunnen nemen aan de praktijktraining Boomklimmen 3 is het certificaat ‘Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging’ of gelijkwaardig nodig. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van het certificaat ‘Specialistische velling’ of ‘ECC 3’ of gelijkwaardig. Een goede lichamelijke conditie is noodzakelijk voor het klimmen in bomen.