Boomklimmen 2 | machinale kroonverzorging

Startdatum:
Tijd: 09:00 - 16:00
Aantal dagen: 3 dagen
Docenten:
Lokatie: IPC Groene Ruimte
kosten: € 695
Extra informatie:
Minimum deelnemers: 5
Maximaal deelnemers: 8
Opgeven bij: ipcgroen.nl
Aanmeld link:
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35, 6816 TG ,Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/aanbod/1232/boomklimmen-2--machinale-kroonverzorging
Contact persoon:
Omschrijving:

Bent u actief in de boomverzorging en wilt uw vaardigheden en kennis van het boomklimmen uitbreiden? Een spannende ervaring staat u te wachten! Een grote boomkroon klimmend verzorgen is namelijk een kunst op zich. Om dit veilig en met vaardigheid onder de knie te krijgen, moet u zich verdiepen in klimmaterialen en verschillende werktechnieken. Daarnaast leert u de kunst van het veilig verankeren, de zaag- en snoeitechnieken en het gebruik van de motorkettingzaag.

U wordt opgeleid tot een professional in het vak. In de driedaagse IPC-training Boomklimmen 2 |Machinale kroonverzorging leert u als boomverzorger om op elke plek in de boom veilig te kunnen werken met de motorzaag.

Doel en onderwerpen

Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging betekent werken met de motorkettingzaag en snoeien in de boomkroon. Met veel aandacht voor de eigen veiligheid en die van anderen. De IPC-training voorziet ook in Arbowet en het uitvoeren van een reddingsactie. Daarnaast is er aandacht voor wet- en regelgeving en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Doel van de training is het aanleren van vaardigheden en het aanreiken van handvatten die leiden tot een toename van kwaliteit van uw werk. De toepassing van de nieuwe klimtechnieken en actuele kennis van wet- en regelgeving gaan gepaard in deze praktische vaardigheidstraining van IPC Groene Ruimte.

De volgende onderwerpen komen aan bod;

  • Werken met motorisch aangedreven handgereedschap
  • Gebruik klimmateriaal
  • Oefenen hulpacties in bomen
Voorkennis:
De benodigde voorkennis en vaardigheden voor aanvang van Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging zijn: Boomklimmen 1 | Klim- en werktechnieken of gelijkwaardig én het certificaat ‘Basis zaagvaardigheden of gelijkwaardig. Daarnaast is voor het klimmen in bomen is een goede lichamelijke conditie noodzakelijk.