BHV voor boomverzorgers

Startdatum:
Tijd: 09:00 tot 16:00
Aantal dagen: 2
Docenten: Arnold Bakker
Lokatie: IPC Groene Ruimte
kosten: € 425
Extra informatie:
Minimum deelnemers: 6
Maximaal deelnemers: 12
Opgeven bij: ipcgroen.nl
Aanmeld link:
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35 6800 AJ Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/aanbod/1219/bhv-voor-boomverzorgers
Contact persoon:
Omschrijving:

Boomverzorgers moeten in geval van calamiteiten snel en efficiënt hulp kunnen verlenen. Deze 2-daagse training bij IPC Groene Ruimte is hier optimaal op ingericht.

In deze training leert u doelmatig handelen gericht op het verlenen van de ‘eerste hulp’, zoals dat van een bedrijfshulpverlener (BHV-er) mag worden verwacht. U leert hierbij onder andere het uitvoeren van een reanimatie en de inzet van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Specifiek gericht op het beroep van de boomverzorger wordt het uitvoeren van reddingsacties en evacuaties bij het werken in bomen geoefend. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het fenomeen ‘gordelshock’.

Zelfs bij inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften en  beschermingsmaatregelen kunnen boomverzorgers betrokken raken bij ongevallen of calamiteiten. Het kunnen verlenen van eerste hulp bij het werken in bomen is een daarom een absolute must voor elke boomverzorger in of rondom de boom.

Voorkennis:
Voor deelname aan het basisdeel BHV (onderdeel ‘eerste hulp’) is geen voorkennis of ervaring vereist. Voor het verrichten van reddingsacties en evacuaties in bomen is het certificaat 'Boomklimmen 1'of gelijkwaardig vereist.