Afzetten kleine bomen en struiken

Startdatum:
Tijd:
Aantal dagen: 2
Docenten:
Lokatie: IPC Groene Ruimte Arnhem of op locatie
kosten: € 355
Extra informatie:
Minimum deelnemers:
Maximaal deelnemers: 8
Opgeven bij:
Aanmeld link: https://bit.ly/3dWFPzl
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35, 6816 TG Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/home
Contact persoon:
Omschrijving:

De praktijkgerichte training ‘Afzetten kleine bomen en struiken’ van IPC Groene Ruimte leert u om effectief, veilig en verantwoord een kettingzaag te hanteren. Het betreft hier relatief eenvoudige routinematige werkzaamheden.

Het werken met de motorzaag kan gevaarlijk zijn bij onvoldoende kennis en vaardigheden  tot onnodige risico’s leiden. U leert tijdens deze IPC-training de basis van het werken met de motorkettingzaag. Primair onderhoud, een veilige hantering  en veilige zaagtechnieken, zoals afkorten en afzetten van kleine bomen en struiken, zal besproken en geoefend worden.

Tijdens de training ‘Afzetten kleine bomen en struiken’ leert u de kettingzaag, met in achtneming van de eigen veiligheid en die van anderen, te bedienen. Hierbij kunt u relevante Arbo richtlijnen toepassen en heeft u actuele kennis met betrekking tot de wettelijke aspecten en richtlijnen.

U kunt een veilige methode toepassen voor het afzetten, snoeien, afkorten en het verwerken van eenvoudige bomen en struiken met een maximale diameter van 20 cm (rond).

Voorkennis:
Er is geen specifieke voorkennis vereist.