Daktuin en gevelgroen basismedewerker

Startdatum: 01 okt 2019
Tijd: 09:00 tot 16:00 & 09:00 tot 12:00
Aantal dagen: 2,5
Docenten:
Lokatie: IPC Groene Ruimte & BDA Gorinchem
kosten: € 1100
Extra informatie:
Minimum deelnemers: 7
Maximaal deelnemers: 14
Opgeven bij: ipcgroen.nl
Organisatie: IPC Groene Ruimte
Adres: Koningsweg 35 6800 AJ Arnhem
Email: info@ipcgroen.nl
Website: https://www.ipcgroen.nl/aanbod/2463/daktuin-en-gevelgroen-basismedewerker
Contact persoon: Stephan Marcelis
Omschrijving:

Daktuinen en gevelgroen komen steeds meer in beeld. Letterlijk bevinden deze groenvoorzieningen zich vaak al op enig niveau, maar figuurlijk moet het hogere niveau van professioneel onderhoud komen.

Daktuinen en gevelbegroeiing zien er niet alleen mooi uit, een dakbegroeiing, daktuin

en/ of gevelbegroeiing bieden ook vele gebruiks- en financiële voordelen. Een dakbegroeiing, ook wel groendak genoemd, maar ook een daktuin beschermt de dakbedekking tegen heftige temperatuurschommelingen en andere weersinvloeden. Daktuinen kunnen tot circa 99 % van het regenwater bufferen. Hetgeen weer bijdraagt aan hittereductie in de stedelijke omgeving.

Dakbegroeiing en gevelbegroeiing dragen bij een duurzaam dak en/of gebouw. Het is dan ook niet vreemd dat de overheid daktuin en gevelgroen stimuleert.

Maar hoe legt u daktuinen en gevelgroeiing aan? Hoe onderhoud u ze?

Dat begint bij onze basistrainingen. Hiervoor werken we als IPC Groene Ruimte samen met BDA Dak- en Gevelopleidingen. De trainingen vinden afwisselend in Arnhem en Gorinchem plaats.

Voorkennis:
Deze training is speciaal bedoeld voor degenen  die een ruime ervaring hebben in het hovenierswerk en ruime kennis en ervaring hebben met het werken op hoogte en de aanleg en het onderhoud van groendaken.